Van Gogh
Festivaltuin
"Like Me"Het thema van het Tuinenfestival 2015 is ´Een tuin voor Vincent´. We gedenken de 125e sterfdag van Vincent van Gogh. Een festivaltuin is niet een echte tuin met een terras een gazon en een paadje, maar meer een conceptuele tuin; een tuin met een verhaal.

Met een aantal van haar studenten van de opleiding Tuindesign Linnartz/Nijmegen deed Adriana in de winter van 2014-2015 mee aan deze inspirerende prijsvraag. In februari 2015 mochten zij bekend maken één van de geselecteerde ontwerpteams te zijn die het ingezonden idee mogen gaan uitvoeren! Op 16 mei 2015 word de tuin feestelijk geopend!

VanGogh Aquarel
Het team bestaat uit 6 tuin- en landschapsontwerpers/hoveniers. En werken samen onder de naam 'Team Natuurlijk'.Het concept

"Het leven is niet zomaar zwart of wit met een aanvulling van kleur, maar alles golft, vloeit, explodeert en barst uit zijn voegen, zodat het schilderij alleen nog in bedwang lijkt gehouden door de lijst" zo filosofeerde Vincent van Gogh in één van zijn vele gedachten.

Het schilderij: 'LIKE ME'' waarin hij, zoals altijd, vooral zijn gevoel uitdrukte en waarbij niets recht was, hebben wij ingekleurd met een mix van de door hem zo geliefde kleuren. Ze spreken een vormentaal in grove penseelstreken. In het schilderij: 'LIKE ME' gebruikten wij geen pigment om mee te kleuren maar geurige aromatische kruiden.

Tijdens zijn leven maakte Vincent, vele zelfportretten; niet zozeer om de gelijkenis, als wel om de diepere emotionele lading. De kleur is hierin de drager van de individuele expressie. In dit werk, 'LIKE ME', zou Vincent van Gogh, tegen een achtergrond van golvende contrasterende tinten zijn 'zelfportret' 2.0 kunnen maken..

Festivaltuin-2015-ontwerpers

Alle winnende ontwerpers/hoveniers in de tuinen van Appeltern. Team Natuurlijk staat helemaal rechts. Van rechts naar links: Karin van Ham, Adriana Verhagen, Jeannetta Bijron, Thijs Klumpers en Caroline de Vries-de Visser.

Verder naar Appeltern website Appeltern Festivaltuinen 2015
Terug naar tuinontwerpen


<