Een tuin
ontwerpen


stap voor stap

Tijdens het eerste gesprek maken we kennis met elkaar en inventariseren we het programma van wensen en eisen. U legt uit wat u belangrijk vind. In dit stadium zullen al een aantal verkennende suggesties worden gedaan. Ook worden de financiële kant van het tuinontwerp en de mogelijkheden van de aanleg in dit stadium besproken. Dit gesprek is geheel vrijblijvend.

Tuinschetsen

Alle gegevens uit het eerste gesprek worden geanalyseerd en vertaald in een tuinschets. ZoŽn tuinschets is bedoeld om een goed beeld te krijgen van de tuin. Voor veel mensen is het echter heel lastig om op basis van een tuinschets een goed beeld te krijgen van het uiteindelijke resultaat. Door middel van een 3D-computermodel (zie onder) ontstaat in deze ontwerpfase de mogelijkheid om virtueel door het tuinontwerp te wandelen, met de mogelijkheid om van alle kanten het tuinontwerp te benaderen. Er ontstaat een helder beeld met een duidelijke hoofdstructuur dat als basis dient voor het tweede gesprek. In dit vervolggesprek is er tevens het moment om eventueel (kleine) wijzigingen in het tuinontwerp door te voeren. Na volledige tevredenheid gaan we over tot de laatste fase in het proces van tuinen ontwerpen.
Demo schets 3D-tuinontwerp (853Kb)

Tuinontwerp

De laatste fase in het ontwerpstadium is de verdere uitwerking van de tuinschets tot een definitief tuinontwerp, uitvoeringstekening en/of beplantingsplan. De resultaten worden op een professionele wijze gepresenteerd. Uitvoeringstekening en beplantingsplan zijn de grondslag voor de uiteindelijke aanleg van de tuin.

Tuinaanleg

Na het definitieve tuinontwerp kan de aanleg van de tuin starten. Uiteraard kunt u er voor kiezen zelf de aanleg uit te voeren eventueel met onze deskundige begeleiding. Ook is het mogelijk dat wij een geheel vrijblijvende offerte voor de tuinaanleg maken. Bij uitvoering door ons wordt u professioneel alle zorgen uit handen genomen.

Voorbeelden van tuinontwerpen