Ecologische tuin (1)


tuinontwerp ecologische tuin tuinontwerp ecologische Een idyllische bloemenweide, gecombineerd met een ecologische poel, zijn de ingredienten van deze aansprekende tuin. Aanpassingen van de bodemlaag scheppen de juiste omstandigheden voor de ingezaaide, inheemse kruiden. Deze soorten zijn afhankelijk van de bodemsamenstelling en het beschikbare water. Door inheemse kruiden toe te passen, worden veel vlinders en vogels naar de natuurlijke tuin gelokt.
Ook amfibieen voelen zich binnen 3 maanden na aanleg al goed thuis in de poel. Het onderhoudsvriendelijke karakter van deze natuurtuin bestaat uit het een- of tweemaal per jaar maaien van de bloemenweide.

Ecologische tuin (2)


tuinontwerp ecologische tuin Borders met inheemse beplanting, gecombineerd met een aangelegde, slingerende beek en de wensen van de enthousiaste bewoners, zijn uitgangspunten geweest voor het ontwerp van deze heerlijke tuin binnen de ring van Amsterdam. Door de veengrond vochtig te houden, o.a. door afkoppeling van regenwater, zal de bodem minder snel inklinken. tuinontwerp ecologische De aanpassingen van de natte bodemlaag scheppen de juiste omstandigheden voor de ingezaaide, inheemse kruiden. Er is 2 maanden na de tuinaanleg al meerdere malen een ijsvogel gesignaleerd en gefotografeerd. Voorheen kwam de ijsvogel niet voor in deze tuin. Ook amfibieŽn voelen zich binnen 3 maanden na aanleg al goed thuis in de poel.

tuinontwerp ecologische tuin Wederom een tuin met een bijzonder onderhoudsvriendelijk karakter.

Naar tuinontwerpen of ecologische tuinen.